Nog voordat we officieel een papegaaienopvang waren en druk bezig waren met alles te regelen, kregen we contact met iemand die ging verhuizen.

Deze persoon was alleen en moest ook alles alleen doen. Inpakken, verhuizen, uitpakken etc. Om daar een paar veel aandacht vragende vogels bij te hebben viel niet mee. Ook de vraag wanneer verhuis je je vogels was een vraag. Je verdeelt jezelf op zo’n moment over 2 huizen en een dag bestaat meer uit het onderweg zijn.  Verhuizen bezorgd je gewoon uit veel stress, dit komt je vogels ook niet ten goede.

De vraag was of er een optie was dat de vogels een paar weken/maand(en) naar ons konden komen.

Uitdaging voor ons! We zijn immers zelf nog druk bezig. Onze eigen vogels zitten nog in de opvang volieres, verzekeringen nog niet rond, overeenkomsten nog niet goedgekeurd door de notaris, etc

Maar nee zeggen zou voor ons ook geen beste start betekenen.

Gelukkig hadden we de voliere panelen al en konden we binnen wat in elkaar knutselen. Het was dan ook maar voor tijdelijk.

Bruno en Poety bleken 2 energieke vogels te zijn. Heel nieuwsgierig en alles behalve eenkennig, maar zoals begrijpelijk wel een voorkeur.

Bruno naar een van de kinderen en Poety naar Noël. Poety is de meest slimme vogel, maar dan ook de oudste. Bruno is dan weer meer wispelturig. Hij liet dan ook heel duidelijk merken als hij het niet naar z’n zin had. Poety daarin tegen volgde je overal naar toe en is dan ook echt het lieverdje.

Maar beide waren overduidelijk kaketoe. Wat een geluid kunnen die produceren als ze het niet eens waren of niet naar hun zin hadden. Alles ging goed tot aan de laatste paar weken.

Bruno begon het beu te worden bij ons, iets wat natuurlijk goed kan. Voor Bruno werd het tijd dat hij weer z’n oude patroon kreeg. Poety daarin tegen was het over gestelde.

De weken na thuiskomst in de nieuwe woning bij de eigenaar was het weer een hele verandering en had gewoon heimwee naar ons.
Gelukkig is dat patroon doorbroken uiteindelijk. Bruno en Poety waren hier op vakantie, we hebben van ze genoten, maar zijn nu weer gelukkig bij de eigenaar.